(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Štědrák
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 120g měkkého másla, 300g mléka, 50g cukru, 20g droždí, 3 žloutky. Náplň: maková (mletý mák, mléko, cukr), ořechová (mleté vlašské ořechy, mléko, cukr), povidla. Vejce na potření
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto e necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme tenkou placku. Do vyššího pekáčku s pečícím papírem postupně vrstvíme pláty těsta a náplně (těsto - mák - těsto - ořechy - těsto - povidla - těsto). Povrch potřeme vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 - 180°C asi hodinu.
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
12. 2. 2019, 13:05
hned bych si dala